No-IMG

جنگهای سوریه بعد از یک وقفهء نسبتا طولانی دوباره آغاز گردیده است

تبصره.

"بازی شطرنج".

جنگهای سوریه بعد از یک وقفهء نسبتا طولانی دوباره آغاز گردیده است،بنا به گذارش روزنامهء الشرق الأوسط گروهای مخالف رژیم سوریه به رهبری گروه هیئة تحریر الشام بر بعضی مواضع و پوسته های دولت بشار الاسد در ولایت حلب حمله کردند و یازده قریه را تصرف کردند.

این گروه گفته است آنان به قصد توسعهء کمربند امنیتی مناطق خود وتلافی حملهء احتمالی رژیم بشار الأسد و نیز به غرض استرداد حلب وبرگردانیدن مردمی که از آنجا کوچانیده شده بودند این حمله را راه انداخته اند.متقابلاً هواپیماهای روسیه همپیمان رژیم سوریه بلکه زمامدار رژیم سوریه، به بمباران مواضع مخالفین پرداختند.

البته برای همه ما و شما معلوم است که بعد از قیام ملت سوریه بر علیه رژیمی که میان استبداد فرقوی و استبداد اقلیتی و استبداد خانوادگی و استبداد سیاسی جمع کرده بود وجمع کرده است، اطماع سیاسیی دولتهای بیگانه از یکسو و وارد شدن افراط گرایی در خط نظامی از سوی دیگر،نتیجهء مأمول از قیام حاصل نشد و نهایتًا اطماعِ ائتلاف متشکل از رژیم علوی نصيريي حاكم و ایران و روسیه بر اطماعِ عربستان وترکیه پیروز گردید، گرچند ترکیه تا حدودی به بخشی از اهداف خود دست یافت، و در این میان امریکا در تفاهم استراتیژیک با روسیه هم حضور خود را داشت و هم اطماع خود را محقق میساخت و میسازد.

بارزترین رویدادهای تلخ جنگ سوریه کوچ اجباری ده ها هزارتن سوریایی های اهل سنت به صوب ولایت ادلب بود،ملیشه های وابسته به ایران نقش اساسی در اخراج مردمان بومی سنی داشتند.

اما گروه های عمدهء مسلح سنی نیز در عوض اینکه به یک نظام همه شمول که در آن حق فرقه های عیسوی و دروزی و علوی و شیعه وغیره هرکدام نسبت به حجم خود حفظ گردد باور می داشتند،بلكه به یک نظام مذهبی سنیی تک فردی باور داشتند.

نزاع بر سر منافع باعث شد تا همین گروه های سنی که شعار تطبیق شریعت می دادند خود در میان خود بجنگند وخیلی سخت هم با هم بجنگند.

گروه هیئة تحریر الشام که حالا حملات را آغاز کرده است به رهبری ابومحمد جولانی در ابتدا بخشی از سازمان القاعده بود سپس تغییر موضع داد و نبردهای سنگینی میان آن وتنظیم داعش به وقوع پیوست و همدیگر را در ساحاتی حذف کردند.اما این گروه به تدریج از شعارهای قبلی خود دست کشید و اعلان کرد که به قبول یک سوریهء همه شمول كه دارای مرجعیت اسلامی بوده باشد اذعان میکند،اين گروه عملاً در ولایت ادلب به حکومت خودمختار پرداخت، نحوهء حکمرانی این گروه در عرصهء نظم وامنیت واداره وتعلیم در ساحات تحت تصرفش نسبتا موفقانه گذارش شده است،گرچند امریکا گروه مذکور را در لیست سیاه خود قرار داده است ومطالبات گروه مذکور بر رفع اسم آن از لیست دهشت افگنی را رفض کرده اند گرچند تعامل با گروه مذکور را بر اساس تعامل با واقعیت پذیرفته اند.

نفوذ دستگاه های استخباراتی مختلف با گروه هیئت تحریر الشام انکار نمیشود،و به نظر من آغاز مجدد جنگ از سوی این گروه گرچند که بر یک مطلب مشروع استوار است که همانا برگشتن کوچانیده شدگان به ملک و املاک ودار ودیارشان میباشد، اما در توقیقتی صورت می گیرد که احتمال دارد اجرای دستور بعضی جهت های استخباراتی بوده باشد.

واین برداشت را در چند احتمال خلاصه میکنیم:

یک احتمال این است که این گروه نظر به خصومت قبلی و یاد آوری مظالم رژیم علوی و مشغول شدن حزب الله به خود که از رقبای این گروه در سوریه محسوب میشد وضع را مناسب دیده و جنگ را آغاز کرده است.

این احتمال هم است که گروه مذکور قصد حملهء رژیم بر مواضع خود را کشف کرده و برای استحکام مواضع خود دست به حمله زده باشد یا هم پاسخی برای بعضی حملات رژیم داده باشد.

اما این احتمال هم هست که این جنگ از سوی اسرائیل وامریکا و به هدف مصروف سازی شبکه های نظامی وابسته به ایران در سوریه بوده باشد، تا خط ممتدی را که ایران از تهران تا بیروت بلکه تا بیخ دیوارهای شهرجلیل در اسرائیل از طریق بغداد و دمشق ایجاد کرده بود توانسته باشند بعد از کشتن رهبران و فرماندهان ارشد حزب الله بریده باشند.

و احتمال بزرگتر هم منصرف سازی اذهان از جنایات اسرائیل است، به این ترتیب که اسرائیل جنایات فوق تصور در غزه مرتکب شده است و اگر فردا آتش بسی در غزه صورت گیرد و جنگی دیگری در منطقه نباشد، کار مردم غزه ونهادهای امدادی بیرون کشیدن هزاران جسد از زیر آوارها خواهد بود و فوج خبرنگاران آن را نقل خواهند داد و چهرهء اسرائیل بیشتر از همه وقت دیگر در اذهان دنیا، ـــ نه فقط به حیث یک حکومت بلکه بحیث یک ملت ــ وحشی و بربری جلوه خواهد کرد. اینجاست که وقوع جنگ دیگر که میان خود مسلمانان وخود اعراب صورت گیرد و باز دوباره فجائع تلخ کشتارهای سوریه تکرار شود خیلی به نفع اسرائیل خواهد بود و تصاویر جنایت اسرائیل در غزه را زیر بار تصاویر سوریه قرار خواهد داد و اضافهء دیگری بر کاهش قیمت خون مسلمانان خواهد بود.

اینجاست که این نوع اهداف را دوائر صهیونستی بسیار با یک اشارت کوتاه توسط استخبارات دولت های مطیع که به نوبهء خود گروه هیئة تحریر الشام را در قبضه دارند،انجام می دهند.

اما از سوی دیگر دشوار است تا ما توقع عین برداشت سیاسی و انگیزهء سیاسی و اولویت شناسیی را که داریم از آنانی داشته باشیم که از خانه

 وکاشانهء خود طرد شده اند،و عزیزان خود را از دست داده اند.

انسان های که در جنگها متضرر میشوند دشمن مستقیم را بیشتر از دشمن غیر مستقیم بد می برند.

در همچو وضع است که واقعیت شناسی میتواند حلاّل مشکلات یک جامعهء جنگ زده بوده باشد.

واقعیت شناسی اینکه جهت های سیاسی ومذهبی به وجود همدیگر اعتراف کنند و ساحهء نفوذ همدیگر را تا رسیدن به یک حل سیاسی از طریق نظامی تهدید نکنند.

جنگ در 99 فیصدِ وقوع خود نتائج منفی را در پی دارد،حتی ایمان جوامع جنگ زده که برای عقیده میجنگند ضعیف وخلاف عقیده میشود.و انواع کینه وبدبینی وظلم و تحایل بر قانون،و رد نظریات شورایی،طبیعی شدن به زندان رفتن ها، در جامعهء جنگ زده پدید می آید.

خلاصهء در مزدور بودن رژیم ظالم سوریه شک وشبه یی وجود ندارد اما در مزدور بودن بسیاری از گروه های مخالف رژیم نیز شک وشبهه ی وجود ندارد گرچند که شعار دین ومذهب را بلند کنند. مخصوصا که ببینیم بازی گران شطرنج صهیونیسم بیشترین مهره ها را از گروه های که شعارهای برّاق وضد صهیونیسم می دهند انتخاب می کند.

تبصره / نظر

نظرات / تبصري

د همدې برخي څخه

شریک کړئ

ټولپوښتنه

زمونږ نوي ویبسائټ څنګه دي؟

زمونږ فيسبوک